Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-11-26 (lördag)
26:e november jul-hoppisar apelsinkaka

26:e november (28 dagar kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Baka Saffransbullar till Advent och Lucia

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Mistletoe And Wine” med Cliff Richard via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Som vanligt så var familjen inte riktigt överens om saffranets vara eller icke vara i lussekatterna, vilket resulterade i att det (tack vare att dottern hjälpte till) skulle bakas två sorters vetedegs-bullar inför årets första Advent-firande: Saffransbullar med vanilj (se recept här) och Mini-lussekatter utan saffran (se recept här). Inget ont som inte har något gott med sig. 😉

Som synes av bilderna så blev det (efter en omröstning där mamman förlorade med 1-3) Hoppisar i tre storlekar i stället för lussekatter, men då smaken är densamma och dottern stod för den delen av lussekatts-baket så var det så det blev. 😀

Efter en mindre kalabalik i köket då en apelsinkaka med chokladbitar kämpade emot rejält och vägrade att släppa formen så sköt vi upp Saffransbullsbaket till söndagen. Receptet på apelsinkakan, som var väldigt god, kommer eventuellt senare under julen (om vi lyckas få till en presentabel version av den).

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se