Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-01-01 (fredag)
krustader brie hjortronsylt

Goda små mumsbitar med salt ost och söt sylt. Perfekt både som för- och efterrätt.

några minikrustader (eller stora krustader)
en bit Camembert (eller Brieost)
lite hjortronsylt (eller päron- eller fikonsylt)
  1. Placera krustaderna i en form / på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Fyll dem nästan till toppen med ost. Kanterna på osten kan skäras av eller lämnas på, det är en smaksak.
  3. Grädda krustaderna i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen, förmodligen 5-10 minuter i 175-200 grader. Håll koll så att osten smälter utan att krustaderna bränns.
  4. Ta ut dem ur ugnen och klicka i lite hjortronsylt i varje krustad.
  5. Servera som förrätt, efterrätt eller som tilltugg med en god dryck.

Mamman: “Mmm… detta är en gammal favorit som har testats i många olika kombinationer och det blir lika gott varje gång. Synd bara att det endast är en i familjen som uppskattar det.”

Kommentar: Crustader finns att köpas både i stort format och som minicrustader. Av de som testats här hemma så är erfarenheten att de stora varit aningen tunnare och frasigare än de små och därmed fått lite högre smakbetyg. Däremot så är de små trevligare att äta, så det jämnar ut sig. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se