Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-12-23 (onsdag)
23:e december lillejulafton-middag julklappar

Onsdagen den 23:e december (1 dag kvar till julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Julskinkegratäng (se recept) – JulklappsinslagningLille Julaftons-middag

♥ Dagens klassiska Julkalender-avsnitt:
Se Avsnitt 23 ur “Trolltider” (Julkalendern från 1979): “Trolleborgen” via SVT Öppet Arkiv

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “Vår julskinka har rymt” med Werner och Werner via YouTube

♥ Dagens Julaktiviteter:
Det som från början var tänkt att vara en enkel dagen-innan-julafton-middag, med enbart en Julskinkegratäng, slutade med att bli en hel Lillejulafton-middag med Grönkål (se recept), Potatistapas med rom och lax (recept kommer senare), Ägg, tre sorters Sill, två sorters Lax och Hovmästarsås. Lite oväntat men riktigt smaskigt. 🙂

(Tilläggas bör att vi varken gjorde grönkålen eller hovmästarsåsen själva utan köpte de färdiglagade. Det har fungerat bra de år vi “fuskat” tidigare men då årets köpta grönkål visade sig vara full med grus så tror jag att jag återgår till att själv göra den från grunden nästa år.)

För ovanlighets skull så hade vi sparat julklappsinslagningen till sista kvällen, men det visade sig bli en trevlig stund där båda föräldrarna hjälptes åt med inslagningen medan vi lyssnade på julmusik. 🙂

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se