2015-07-28 (tisdag)


En mycket uppskattad lunchrätt som tar ca 50 min att tillaga och lätt kan varieras efter tycke och smak.
ca 1 kg | potatis |
lite | rapsolja och smör (att steka i) |
4 st | ägg |
1 pkt | bacon (140 g) |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
Tillbehör: | ketchup, lingonsylt, chilisås |
- Skala potatisarna och skär dem i små tärningar.
- Stek potatistärningarna i lite olja och/eller smör i ett stekjärn tills potatisen har fått fin färg och är klar rakt igenom. Rör om då och då.
- Krydda med salt och Piffi.
- Koka broccolin hel, ca 7 minuter i lättsaltat vatten.
- Stek ägg och bacon.
- Servera den råstekta potatisen tillsammans med ägg, bacon, broccoli och ev. något extra tillbehör.
Sonen, 12 år: Sonen väljer råstekt potatis, bacon i småbitar och lite ketchup.
Dottern, 14 år: Dottern väljer råstekt potatis, lättstekta ägg och lite ketchup.
Pappan: Pappan väljer råstekt potatis, genomstekta ägg, bacon, broccoli och lingonsylt.
Mamman: Mamman väljer råstekt potatis, lättstekta ägg, bacon, broccoli och chilisås.
Kommentar: För ovanlighetens skull så har vi här hittat en lunchrätt som hela familjen tycker om. Naturligtvis är det fråga om en rätt som går att variera ganska enkelt, för som vanligt så har alla sina egna små önskemål. Alla var nöjda i alla fall och det är ju huvudsaken.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, potatis, bacon, broccoli, familj, barn)