2013-04-21 (söndag)
Ett förslag på en god helg-frukost.
1 port. | hemlagad müsli (se recept) med naturell yoghurt, bananskivor, blåbär och hallon |
1 st | ägg, löskokt |
1 st | knäckebröd med Bregott, gräddost och gurkskivor |
1 glas | pressad juice av 1 apelsin och ½ citron utblandat i lite vatten |
1 kopp | kaffe |
- Förbered müslin i förväg och förvara i en lufttät behållare.
- Koka ägg och kaffe. Pressa citrusfrukterna och blanda juicen med lite iskallt vatten.
- Häll upp youghurt/müsli/frukt och bär samt gör i ordning knäckebrödet.
- Avnjut frukosten i lugn och ro, helst utomhus om det är möjligt.
Sonen, 10 år: Han nöjde sig med en skål vaniljyoghurt till frukost.
Dottern, 12 år: Hon nöjde sig med ett löskokt ägg till frukost.
Pappan: Pappan åt lite müsli med bär och mjölk och var nöjd med det.
Mamman: “Jag är ingen direkt frukost-människa (jag heller) men ibland kan det vara trevligt att ta en lång-frukost i trädgården och då är ovanstående förslag en av mina favoriter.”
Kommentar: Hur just denna frukost ni ser på bilden ovan verkligen smakade är det ingen som vet. Några minuter efter att bilden togs sattes allt på en bricka med utfällbara ben och skulle avnjutas i trädgården… men benen gav vika och allt rann ut över altanplattorna. Lite komiskt så här i efterhand men just då var det lagom skoj. 😀