2012-09-09 (söndag)
En mjuk, matig och god smörgås som passar lika bra till frukosten och mellanmålet som till utflykten.
½ st | Hönökaka, Åkes (halvmåneformade) |
lite | Bregott |
1 st | ägg, hårdkokt och skivat |
lite | salt eller Aromat |
lite | gräslök, hackad |
- Dela den halva Hönökakan i två lika stora delar och bred Bregott på båda delarna.
- Lägg skivat ägg, salt eller Aromat samt hackad gräslök på ena delen och lägg sedan på ovandelen.
- Servera eventuellt Hönökakan tillsammans med en frukt och ett glas mjölk/juice som ett mellanmål.
Sonen, 10 år: Han tycker om kombinationen av Hönökaka, ägg och gräslök men vill ha sina ägg betydligt hårdare kokta och rejält dränkta i hackad gräslök.
Dottern, 11 år: Hon tycker också om mackan men vill ha lite lösare kokta ägg, ingen gräslök men däremot så mycket Aromat hon får.
Pappan: Den enda i familjen som inte är överdrivet förtjust i Hönökakor. Han föredrar tekakor.
Mamman: “Ett mjukt och fluffigt bröd med god fyllning. Med lite Aromat och mycket gräslök så blir det en utomordentligt god macka.”
Kommentar: Ingen i familjen är så förtjust i Hönökakor egentligen men Åkes variant, som är en aning mildare än de övriga vi testat, är ett undantag. Oturligt nog så hittar jag inte dem i någon butik i närheten utan jag får köpa hem ett antal påsar varje gång vi är i Ullared.
(Andra bloggar om: recept, mat, mellanmål, barn, macka, smörgås)