Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2012-09-09 (söndag)
gräslök Hönökaka

En mjuk, matig och god smörgås som passar lika bra till frukosten och mellanmålet som till utflykten.

½ st Hönökaka, Åkes (halvmåneformade)
lite Bregott
1 st ägg, hårdkokt och skivat
lite salt eller Aromat
lite gräslök, hackad
  1. Dela den halva Hönökakan i två lika stora delar och bred Bregott på båda delarna.
  2. Lägg skivat ägg, salt eller Aromat samt hackad gräslök på ena delen och lägg sedan på ovandelen.
  3. Servera eventuellt Hönökakan tillsammans med en frukt och ett glas mjölk/juice som ett mellanmål.

Sonen, 10 år: Han tycker om kombinationen av Hönökaka, ägg och gräslök men vill ha sina ägg betydligt hårdare kokta och rejält dränkta i hackad gräslök.
Dottern, 11 år: Hon tycker också om mackan men vill ha lite lösare kokta ägg, ingen gräslök men däremot så mycket Aromat hon får.
Pappan: Den enda i familjen som inte är överdrivet förtjust i Hönökakor. Han föredrar tekakor.
Mamman: “Ett mjukt och fluffigt bröd med god fyllning. Med lite Aromat och mycket gräslök så blir det en utomordentligt god macka.”

Kommentar: Ingen i familjen är så förtjust i Hönökakor egentligen men Åkes variant, som är en aning mildare än de övriga vi testat, är ett undantag. Oturligt nog så hittar jag inte dem i någon butik i närheten utan jag får köpa hem ett antal påsar varje gång vi är i Ullared.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se