Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2012-08-20 (måndag)
chilikryddsmör hasselbackspotatis

En god och lite festlig grillmiddag som uppskattades av hela familjen.

1-2 st fläskfilé(er)
lite rapsolja
lite Piffi Allkrydda, Kockens
Hasselbackspotatis:
några potatisar
salt
smör
(ev. ströbröd)
Tillbehör:
2-4 st majskolvar (+smör till grillningen)
chilismör (se recept)
diverse grönsaker (här: gurka och sugarsnaps)
  1. Tina majskolvarna om de är djupfrysta och dela varje kolv i fyra delar. Pensla dem med smält smör och grilla runtom i ca 10-15 minuter, vänd ofta.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Klappa in skivorna med rapsolja och Piffikrydda och låt dem ligga i rumstemperatur i ca en haltimme innan de ska grillas.
  3. Skala potatisarna och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
  4. Lägg potatisarna i en insmord ugnsform, pensla med t.ex. smält smör, sätt in dem mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ev. ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
  5. Torka av filébitarna lite lätt och grilla dem på båda sidorna, tills de är nätt och jämnt genomstekta och fått en fin färg.
  6. Servera den grillade fläskfilén tillsammans med hasselbackspotatis, grillad majskolv, chilismör och diverse grönsaker/sallad.

Sonen, 10 år: Hasselbackspotatis, fläskfilé och majskorn åts med god aptit.
Dottern, 11 år: Både hasselbackspotatisarna och köttet tyckte hon om men favoriten var den grillade majskolven med stora mängder chilismör.
Pappan: Mycket nöjd med middagen då grillad fläskfilé och hasselbackspotatis verkar vara en av hans många favoriträtter. Smöret och majsen hoppade han dock över.
Mamman: “Chilismöret var verkligen pricken över i:et här. Passade väldigt bra tillsammans med både köttet och majsen. Väldigt god mat som jag gärna äter oftare.”

Kommentar: Middagen var minst sagt en succé. Alltid roligt när hela familjen är nöjd. 😀

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se