2012-07-07 (lördag)



En sommar-variant av den klassiska fruktsalladen.
honungsmelon | |
kiwi | |
jordgubbar | |
ev. vaniljvisp | |
ev. choklad |
- Skölj, skala och kärna ur de frukter som behöver det.
- Dela dem i mindre bitar.
- Blanda frukterna i en portionsskål.
- Klicka eventuellt lite vaniljvisp över fruktsalladen och toppa med lite hyvlad choklad.
Sonen, 9 år: Är inte så förtjust i dessa frukter men älskar vaniljvisp med hyvlad choklad.
Dottern, 11 år: Äter allt med god aptit.
Pappan: Allt förutom melonen föll honom i smaken.
Mamman: “Betydligt godare än den vanliga äpple-, banan- & apelsin-salladen. Med vaniljvisp och choklad på så blev det en riktigt mumsig efterrätt.”
Kommentar: Fruktsalladen, med eller utan vaniljsås och riven choklad, duger lika bra som ett litet mellanmål som en trevlig avslutning på en god middag.
(Andra bloggar om: recept, mat, fruktsallad, frukt, barn, familj, mellanmål, dessert)
Fruktsallad är så gott (och nyttigt)! Igår åt jag en fruktsallad med jordgubbar, kiwi, persika, ananas och passionsfrukt. Så gott och fyllt med c-vitaminer!
Äntligen är du tillbaka!!!
Jag är inne flera gånger om dagen och nu får du inte lämna bloggen så länge igen!
@Lenkan, Roligt att du uppskattar bloggen. 🙂 Det blev ett lite längre uppehåll än vad jag hade tänkt men i fortsättningen blir det förhoppningsvis lite kortare mellanrum mellan inläggen. 🙂
Hej! Jag vill tacka för en superfin sida med många goda recept, tack vare den så har jag kommit ifrån halvfabrikat och t.o.m börjat tycka om att laga mat till familjen *till allas lycka* :)!
Härligt att du är tillbaka! Ha det gott!
Mvh Anna
@AnnaK, Så skoj att läsa! 😀 Halvfabrikat kan vara bra att falla tillbaka på vissa dagar då det helt enkelt inte finns tid/ork/lust att laga mat men det är inte mycket som slår en riktigt god, hemlagad måltid. 🙂