Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-06-04 (torsdag)
grillat kotlett bbqsauce

Ett inte alltför omtyckt försök med Santa Marias bbq sauce.

fläskkotletter (till 4 personer)
American bbq sauce, Santa Maria
svartpeppar, malen
salt
färskpotatis (till fyra personer)
dill
röd paprika
isbergssallad
kaffegrädde
gräslök
  1. Torka och snitta kotletterna. Pensla med bbqsåsen och låt ligga ett tag. Ev. salta och peppra också.
  2. Skrubba och koka nypotatisen i lättsaltat vatten med lite dill i.
  3. Grilla kotletterna några minuter per sida, tills de fått en fin färg. Pensla ev. köttet ytterligare med bbqsåsen under grillningen.
  4. Skölj och dela grönsakerna. (Grilla ev. paprikan.)
  5. Skölj och klipp gräslöken i små bitar.
  6. Servera kotletterna tillsammans med färskpotatis, kaffegrädde, gräslök, isbergssallad, (grillad) paprika och ev. en klicka av bbqsåsen.

Sonen, 6 år: “Det nya köttet var inte gott.” Han åt dock glatt av den vanliga* kotletten. Även potatisen, gräslöken, grädden och salladen var väldigt uppskattad.
Dottern, 8 år: “Blä!” Hon ratade bbqsås-köttet men åt mycket av den “vanliga” kotletten, potatisarna, gräslöken samt paprikan.
Pappan: (Jag censurerar pappans beskrivning av såsen, som han definitivt inte tyckte om.) Han var väldigt nöjd med sin vanligt grillade kotlett, nypotatis, grädde, gräslök samt den grillade paprikan.
Mamman: “Njae… det gick att äta den rökigt, söta köttbiten men jag föredrar verkligen den vanliga kryddningen. Resten av maten var däremot väldigt, väldigt god.”

Kommentar: *Eftersom vi inte är vana vid den rökigt, söta smaken som denna sås har så gjorde jag endast två kotletter på detta vis, resten tillagade jag på det gamla, hederliga och uppskattade sättet. Detta visade sig vara ett bra beslut för nu blev alla nöjda med sin mat i alla fall. Kanske uppskattas såsen bättre av någon som är van vid smaken, här hemma fungerade den inte alls.

I dag fick barnen välja vars en grönsak till middagen, för att undvika den tråkiga tomaten och gurkan. Dottern valde röd paprika medan sonen, förvånande nog, valde isbergssallad. Gott! Vi vuxna valde dock att grilla våra paprikabitar lite snabbt först.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se