2008-09-30 (tisdag)
Enkelt och gott, om man har lite gräddig tomatsås över.
4 st | kasslerskivor |
lite | flytande Milda |
lite | svartpeppar, grovmalen |
ris (till 4 pers.) | |
tomatsås (d.v.s. Findus tomatsoppa blandad med vispgrädde, se recept) | |
1 st | gurka |
- Koka riset.
- Stek kasslerskivorna på båda sidorna i lite flytande Milda tills de får fin färg. Krydda med svartpeppar.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera kasslern med riset, tomatsåsen och gurkbitarna.
Sonen, 6 år: Tyckte om allt utom såsen. Tog ketchup i stället.
Dottern, 7 år: Även hon tog ketchup i stället för tomatsås. Kasslern och gurkan fick godkänt betyg medan riset ratades rejält, trots ketchupen.
Pappan: Tyckte om allt och åt med god aptit.
Mamman: “Mycket gott. Allt passade ihop.”
Kommentar: Jag gör alltid extra mycket när jag gör färsfylld paprika, så att jag kan frysa in en del. När jag sedan serverar dem så får jag göra mer sås, d.v.s. blandar och värmer outspädd Findus tomatsoppa med lämplig mängd vispgrädde. Resterna av såsen passar sedan väldigt bra ihop med t.ex. stekt kassler och ris, se ovan.
Uppdaterad 08-12-28:
Se även receptet på stekt kassler med pressad potatis och brunsås.
(Andra bloggar om: mat, recept, kassler, rester, barn, lunch, såser)
Åh gott =)
Det har du väldigt rätt i! Ska se om man kan skrapa ihop något recept här i eftermiddag eller ikväll. Det är ju spännande att se vad andra har i sina recept och få lite nya idéer. Vi ska precis iväg och köpa en gåvagn, för dottern blir tokig på oss föräldrar som inte orkar gå med henne i timtals, haha! 🙂