2008-09-13 (lördag)
En mycket enkel och ljummen sallad med quinoa på 20-25 minuter.
1-2 st | tomat |
en bit | gurka |
2 dl | quinoa, Risenta |
4 dl | vatten |
ca 1 st | grönsaksbuljongtärning |
- Koka upp vattnet och buljongtärningen.
- Lägg i quinoan och koka utan lock i 15-20 minuter på medelvärme.
- Skölj och dela grönsakerna i mindre bitar.
- Blanda quinoan med grönsakerna.
- Servera salladen som en enkel liten lunch tillsammans med lite bröd.
Sonen, 6 år: Smakade motvilligt. Tyckte inte om det.
Dottern, 7 år: Smakade motvilligt. Tyckte inte om det.
Pappan: “Det gick att äta.”
Mamman: “Detta var faktiskt inte så dumt. Smakar annorlunda, men gott.”
Kommentar: Enligt förpackningen så är 1 dl quinoa + 2 dl grönsaksbuljong beräknat till en portion. Att jag endast gjorde en liten sats berodde på att detta var första gången vi testade quinoa och jag trodde faktiskt inte att någon skulle tycka om det. Försöket gick dock bättre än väntat. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, sallad, sallader, tomat, quinoa, vegetariskt)