Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-08-16 (lördag)
fisk fiskpinnar

Mycket uppskattade fiskpinnar som man enkelt gör själv på ca 40 minuter.

400 g fryst torskfilé, Findus (halvtinad)
1 st ägg
ca 1 dl ströbröd
1 krm vitpeppar, malen
lite salt
  1. Dela det halvtinade torskblocket i bitar på ca 2 cm.
  2. Blanda ströbröd och vitpeppar på en tallrik.
  3. Vispa upp ett ägg på en annan tallrik.
  4. Salta fiskbitarna lite lätt, rulla dem sedan i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
  5. Låt fiskpinnarna steka några minuter i lite smör i ett stekjärn tills de är genomstekta och fått fin färg.
  6. Servera de hemgjorda fiskpinnarna till t.ex. lite kokt potatis, kall sås och gurkskivor.

Sonen, 6 år: “Smakar spätta!” sade han glatt och åt fyra stycken! Mycket uppskattat.
Dottern, 7 år: “Den var jättegod!” Även dottern tyckte om fiskarna, men åt inte riktigt lika många som sin bror.
Mamman: “Mycket, mycket god och enkel fiskrätt! Passade dessutom väldigt bra ihop med såsen.”

Kommentar: Det som kan vara lite klurigt här är att få alla fiskbitarna att hålla ihop. Tinar man fisken för lite blir det svårt att skära den i lämpliga bitar, men tinas den för mycket så håller den inte ihop.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se