Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-07-14 (lördag)
vispgrädde plättar

Färdiga plättsnittar är enklare och trevligare än en hög för självservering.

3 st ägg
9 dl standardmjölk
3,75 dl vetemjöl
3 tsk strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
jordgubbssylt
(strösocker)
  1. Tillaga plättarna enl. receptet här.
  2. Häll vispgrädden i en stor skål tillsammans med 1 tsk strösocker. Vispa till önskad tjocklek.
  3. Klicka ut lite grädde och sylt på varje plätt.
  4. Vik ihop och servera.

Sonen, 4 år: Mycket glad för vispgrädden och sylten, men föredrog att äta av pannkakorna, som pappan också hade gräddat. (Han gjorde plättar/pannkakor av 1,5 liter mjölk.)
Dottern, 6 år: Smakade grädden, men var inte överförtjust. Åt desto mer av allt det andra.
Pappan: Äter inte vispgrädde, men älskar pannkakor/plättar. Speciellt när han strött ett lager med strösocker över dem.
Mamman: ”För en gångs skull så hade vi vispgrädde till plättarna, vilket gör det mycket godare. Är annars inte imponerad av plättar som maträtt.”

Favorit-i-repris-kommentar: Att göra små snittar att tugga i sig efterhand, istället för att med kniv och gaffel preparera plättarna en och en medan man äter, var mycket behändigare.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se