Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-20 (tisdag)
Minutbiff

Gräddigt och mäktigt. Tar ca en timme att tillaga.

4 st minutbiffar
  grillkrydda, Santa Maria
  potatis (till 4 pers.)
3 dl vispgrädde
lite soja, Colorit
lite isbergssallad
några babyplommontomater
1/4 st gurka
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Torka av och stek köttet några minuter på var sida. Krydda.
  3. Häll vispgrädden över köttet och låt puttra några minuter, tills köttet är klart.
  4. Färga såsen till valfri brunhetsstyrka med sojan.
  5. Skölj och skiva grönsakerna.
  6. Servera minutbiffarna med kokt potatis, gräddsås och en blandad grönsallad.

Sonen, 3 år: Ingen salladskille. Ingen såskille heller. Andra dagen i rad han köttvägrar. Blev därför en väldigt tråkig middag för hans del: enbart potatis.
Dottern, 5 år: Smakade köttet men lämnade ett grymt omdömme: “Man kan inte sluta tugga det. Det är som tuggummi.” Åt desto mer av gurka, tomat och potatis.
Pappan: Hoppade över grönsakerna. Verkade att tycka om resten av maten. Iallafall den del av köttbiten som inte var megasenig.
Mamman: “Smaken var det inget fel på. Synd bara att köttet var segt på sina ställen”.

Kommentar: Hmm… Köttet lämnade mycket att önska. Var på sina ställen mycket segt. Annars brukar detta vara riktigt gott.

Uppdaterad 2008-09-01: Det var inget fel på receptet i sig, utan det var nog råvaran jag hade otur med. Ett betydligt mer lyckat försök med minutbiff hittar ni här: “Minutbiff i gräddsås med strips och gurkhack“.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se