Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-07-02 (onsdag)
grillribs revben

Goda, möra revbensspjäll som kokas innan de läggs på grillen.

3 st tjocka revben, av sida med svål (grillribs enl. affären)
vatten, att täcka köttet med
1 st gul lök, skalad och delad i bitar
5 st kryddpepparkorn
1 st lagerblad
1 msk salt
Grillolja allround, Santa Maria
(Grillkrydda, Santa Maria)
färskpotatis
Crème Fraîche SweetChili, Skånemejerier
(kaffegrädde)
blandad sallad
  1. Lägg revbenen i en stor gryta och täck dem med vatten. Lägg i löken, kryddpepparkornen, lagerbladet och saltet. Låt koka upp.
  2. Låt köttet koka under lock på svag värme i ca 45 minuter tills det är genomkokt och lossnar lätt från benen. (Låt dock benen sitta kvar.)
  3. Skrubba och koka nypotatisen.
  4. Ta upp köttet när det är klart. Låt det rinna av och svalna lite. Pensla det sedan med grilloljan och krydda ev. med grillkrydda.
  5. Grilla revbenen tills de fått fin färg, själva köttet är ju redan klart.
  6. Skölj och skiva grönsakerna till salladen.
  7. Servera revbenen tillsammans med färskpotatis, Crème Fraîche SweetChili och någon form av sallad.

Sonen, 5 år: “Toppenkött!” Åt glatt av potatis, kaffegrädde, kött och gurka.
Dottern, 7 år: Inte lika överförtjust som sin bror. Ville inte ha något kött, utan nöjde sig med potatis och grönsaker.
Mamman: “Köttet var mycket mört och gott men kunde ha smakat mer. Allt som allt en mycket god middag med en SweetChili-röra som verkligen passade bra till.”

Kommentar: Att grillkryddan står inom parentes i receptet beror på att jag inte använde den denna gång men förmodligen kommer att göra det nästa gång. Smaken på revbenen var god, men lite tam.

Hela middagen tog ca 1½ timme att tillaga.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se