Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-05-11 (söndag)
rabarber rabarberkaka

Mycket god, sötsyrlig och mjuk rabarberkaka.

ca 2 st rabarberstjälkar
125 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 st ägg
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk kaffegrädde
ca ½ dl strösocker
  1. Skölj, skala och skär rabarberna i 1-2 cm långa bitar.
  2. Vispa smör och socker poröst.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget.
  4. Blanda mjölet och bakpulvret och rör ner det i smeten tillsammans med grädden.
  5. Häll smeten i en smord (och ev. bröad) form. Lägg rabarbebitarna ovanpå. Strö över sockret.
  6. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen 30-35 minuter i 200 grader.
  7. Låt kakan stå några minuter innan du tar loss den från formen.
  8. Servera äppelkakan med vaniljglass eller vispgrädde. Går även utmärkt att frysa.

Sonen, 5 år: Tycker inte om rabarber och ville inte smaka.
Dottern, 7 år: Tycker inte heller om rabarber men smakade kakan ändå. Hon tyckte, inte helt oväntat, att den var för sur.
Pappan: Väldigt glad för söt-sura kakor. Väldigt glad för det mesta man kan ha glass till.
Mamman: “Min favoritkaka när det gäller rabarber. Mumsigt sötsyrlig.”

Kommentar: Detta är ett välbeprövat gammalt recept som jag skrev av från någonstans för ca 15 år sedan. Vem som ska ha äran för det vet jag inte men kakan är väldigt god.

(Andra bloggar om: , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se