2008-05-14 (onsdag)
En enkel men smakrik tomatsallad.
3 st | tomater |
1 st | gul lök |
rapsolja | |
salt | |
svartpeppar, finmalen |
- Skölj, halvera och skiva tomaterna.
- Skala, halvera och skiva löken i lite smalare skivor.
- Varva tomat- och lökskivor i en skål.
- Häll över lite olja, salta och peppra. Blanda.
- Låt stå i rumstemperatur ganska länge innan serveringen så att lök- och tomatsmaken ska hinna blanda sig. Rör runt lite då och då. Krydda eventuellt lite till.
Sonen, 5 år: Han tyckte om både löken och tomaten när han smakade på det innan maten. Till middagen ville han däremot inte ha någon sallad.
Dottern, 7 år: Hon ville inte ha någon lök men åt desto mer av tomaten. Hon tyckte att tomaten smakade “konstigt men gott”.
Mamman: “Mycket god sallad med en, inte helt oväntad, tydlig löksmak.”
Kommentar: Resultatet blir bäst om löken inte är alltför stark. Det tar 5-10 minuter att blanda ihop salladen, som sedan bör stå i minst en timme innan serveringen, helst ännu längre.
(Andra bloggar om: mat, recept, sallad, sallader, tomat, lök, familj)
Åh vad gott det låter! Nu blev jag hungrig 🙂
Tomater med endast örtsalt på är rackarns gott! Rekommenderas.