Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-07-23 (torsdag)
hasselbackspotatis grillspett kycklinggrillspett

Goda kycklingsspett som görs enkelt utav kycklinginnerfiléer.

grillspett av trä
kycklinginnerfiléer, tinade (här: Kronfågel, 0,7 kg)
  rapsolja (till grillspetten)
  grillkrydda (här: Piffi Allkrydda, Kockens)
  potatisar
  smör (till pensling av potatisar)
  salt
  ströbröd
Tillbehör:
röd paprika (olja in och grilla någon minut per sida)
grillsåser (här: City Gross Béarnaise och Mango Curry-sås)
  1. Lägg grillspetten av trä i blöt ca en timme.
  2. Lägg de tinade kycklinginnerfiléerna i en skål. Häll rapsolja över dem och krydda med Allkryddan. Vänd runt filéerna så de blir kryddade runt om. Trä upp två på varje grillspett.
  3. Skala potatisarna och skär dem i ganska tunna skivor, men inte helt igenom.
  4. Lägg potatisarna i en insmord ugnsform, pensla med t.ex. smält smör, sätt in dem mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter. Ta ut dem några gånger och pensla och salta. Strö ev. ströbröd över potatisarna när de nästan är klara.
  5. Grilla kycklingspetten tills filéerna har fin färg och är klara rakt igenom. Grilla även paprikebitarna.
  6. Servera det grillade tillsammans med hasselbackspotatis och diverse grillsåser.

Sonen, 12 år: Sonen var varken intresserad av paprikan eller såserna men både kycklingen och potatisen fick klart godkänt.
Dottern, 14 år: Potatis, kyckling och béarnaissås fick riktigt högt betyg av dottern. Litet minus för att hon hade problem att få loss kycklingen från spettet, då hon inte gillar att gnaga loss köttet som resten av oss.
Pappan: Pappan var väldigt nöjd med allt (bortsett från såserna då som han inte ville smaka) och åt med god aptit.
Mamman: “Precis som väntat så var kycklingen, potatisen och paprikan riktigt goda, det är ju säkra kort. Att även såserna skulle vara så goda var däremot en glad överraskning. Lite syrlig béarnaise och fruktigt god currymangosås. Detta får vi göra fler gånger.”

Kommentar: Att grillmiddagar blivit så populära här hemma beror förmodligen på att de är så enkla att variera och anpassa till alla i familjen. Om en person vill ha “det gamla vanliga” medan en annan vill testa lite nya tillbehör så går det enkelt att ordna utan alltför mycket extrajobb. Det gör ju trots allt väldigt mycket för hela matupplevelsen att alla runt bordet är nöjda och rätten ovan kommer definitivt tillbaka senare i sommar. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se