Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2012-10-02 (tisdag)
tacofisk chilichips fiskgratäng

Den gamla hederliga tacofisken blev ännu bättre med en smak av chili.

1-2 st torskfilé-block á 400 g (eller annan vit fisk)
½ tsk salt
2 dl vispgrädde
1 dl mellanmjölk
½ dl tacosås/salsa (här: Taco Sauce Medium, Santa Maria)
2 dl riven ost
ca 50 g Nachos Chips (här: Tortilla Chips Chili, Santa Maria)
Tillbehör:
kokt ris
kokta gröna ärtor
tacosås/salsa
  1. Tina fisken och lägg den i en smord, ugnssäker form.
  2. Salta fisken. (Detta steg kan ev. hoppas över om man har väldigt kryddiga nachos / salt ost.)
  3. Blanda grädde, mjölk, tacosås och riven ost och häll över fisken.
  4. Krossa chipsen och strö ovanpå gratängen.
  5. Tillaga fisken i mitten av ugnen i 225 grader i ca 25 minuter.
  6. Servera tacofisken tillsammans med det kokta riset, ärtorna samt en klick av tacosåsen.

Sonen, 10 år: Sonen åt en del gratäng, ris och salsa men underströk att han inte tyckte om det.
Dottern, 11 år: Dottern blev glad när hon såg gratängen (dock inte ärtorna) och åt med stor aptit.
Mamman: “Chilichipsen gav en god smak och lite krispighet till gratängen. Ärtorna och riset passade bättre ihop med gratängen än potatisarna vi annars brukar ha till. Mycket gott!”

Favorit-i-repris-kommentar: Denna gång gjordes det lite justeringar i det vanliga tacofisk-receptet och rätten blev ytterligare lite bättre. Barnen var inte så förtjusta i ärtorna men den detaljen går ju lätt att fixa till nästa gång.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se