Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-05-14 (söndag)
Ytterfile

Lite festligare söndagsmiddag som tar ca en timme att tillaga.

500 g fläskytterfilé
Piffi Allkrydda, Kockens
salt
pommes strips, Felix (till 4 pers.)
1 påse bèarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30 g margarin
1 st tomat

1. Tillaga stripsen i ugnen ca 1 timme. Vänd och salta dem lite då och då.
2. Skär fläskytterfilé i centimetertjocka skivor.
3. Stek köttet ca 3×3 minuter och krydda med piffi och salt.
4. Tillaga béarnaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Skölj och dela tomaten i klyftor.
6. Servera köttet med strips, béarnaise och tomatklyftor.

Sonen, 3 år: Byter ut stripsen mot pastarester från lunchen. Älskar pasta och kött. Äter mycket.
Dottern, 5 år: Äter mycket av allt.
Pappan: Äter mycket av allt utom såsen.
Mamman: Äter mycket av allt.

Kommentar: Relativt lättlagad rätt som är mycket uppskattad av hela familjen.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se