Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-12-15 (fredag)
Julskinka

Med färdigkokt skinka går det snabbt och enkelt att fixa till julskinkan.

1 st julskinka
1 st ägg
1½ msk senap
ströbröd
  1. Skär bort svålen och putsa till fettet på den färdigkokta/egenlagade skinkan.
  2. Slå sönder och vifta till ägget med en gaffel och blanda med senapen.
  3. Pensla skinkan med äggblandningen.
  4. Strö över ströbrödet
  5. Griljera i 225 grader mitt i ugnen ca 25 minuter. Håll koll regelbundet, ingen blir glad av en svart skinka.
  6. Låt svalna.

Sonen, 4 år: Tycker inte om julskinka.
Dottern, 6 år: Mumsar glatt i sig.
Pappan: Tycker i princip om allt julkött.
Mamman: “Vad ska man säga? Ingen jul utan skinka, denna var god som vanligt.”

Kommentar: Jag använder Scan Piggham färdigkokta, svålfria julskinka på ca 2,7 kg. Detta exemplar var mycket fint och smakade väldigt gott.

Uppdaterad 2008-12-12:
Måste tillägga att vi även 2007 köpte Scan Piggham färdigkokta, svålfria julskinka och den var allt annat än god. Extrem salt och nästan oätlig. Någon som vet hur årets färdigkokta Pigghamskinka är?

Uppdaterad 2010-12-26:
I år köpte vi en 4-kilos-skinka av samma märke som vanligt. Denna gång smakade den bra och det blev lagom med rester.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se