Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-03-29 (torsdag)
chokladägg påskkycklingar påskpyssel

Påsken är här, med allt vad det innebär vad gäller godis och pyssel.

Kommentar: Påsken är en stor högtid vad gäller godis, pyssel och god mat och då det går utmärkt att kombinera de båda första så inleder vi årets “påskbevakning” med en titt på årets enkla men väldigt uppskattade påskpyssel:

Chokladägg: Bryt ner valfri choklad i en kastrull och smält på svag värme under omrörning. Häll i chokladsmeten i äggformar (här: från Panduro) och låt stelna. Efter några timmar är de redo att tas loss från formen och kan då ätas, användas som dekoration eller förpackas i små cellofanpaket som fina påskgåvor. 🙂

(Det sista fotot visar två påskpysselsatser, även de från Panduro, med flirtkule-kycklingar och träägg som målas och monteras på klassiskt vis. Trevlig sysselsättning även för barn långt upp i åldrarna.)

Glad Påsk, önskar hela familjen!

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se