Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-12-24 (söndag)
24:e december julmiddag jultallrik

24:e december (Julafton):

♥ Dagens Julplaner:
Morgon-julklapparKalle AnkaJulmiddagJulklappsutdelning

♥ Dagens Julmusik:
Lyssna på “White Christmas” med Bing Crosby via YouTube

♥ Dagens klassiska Julkalender-avsnitt:
Se “Tomtemaskinen” (Pettson och Findus julkalender från 1993):
Avsnitt 24 av 24: “Kommer tomten?” via SVT Öppet Arkiv

♥ Dagens Julaktiviteter:
Redan på förhand hade vi bestämt att vi skulle fira jul här hemma, endast vi fyra, för första gången. Tur var väl det då samtliga var mer eller mindre sjuka och därmed varken kunde åka någonstans eller orkat ta emot några gäster. Dagen gick därför i lite lugnare tempo än vanligt men alla verkade ha en riktigt trevlig julafton i alla fall. Alla ingredienserna fanns ju: familjen, julklapparna (både vars en på morgonen och resten till lite senare), julmaten, glass/godis och diverse spel. 🙂

En annan sak som vi gjorde annorlunda detta året var att vi åt julmiddagen samtidigt som vi tittade på Kalle Anka, i stället för efter. Julklappsöppningen kunde därmed ske tidigare (till barnens stora glädje) och det blev mer tid över till diverse familjespel. Trots allt hostande och snörvlande så fick vi till ett mysigt julfirande och alla gick och lade sig nöjda. 🙂

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se