Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2017-12-23 (lördag)
julgottebord julprodukter

När den stora granen kläddes gjordes även ett test av diverse färdigköpta julgodsaker.

julostchips julostchips Test av Julostchips (Estrella)
Betyg: 4 / 5 (se estrella.se för mer info)
Barnfamilj.se: “Salta chips med diskret ostsmak (men rejäl ostlukt) som var svåra att sluta äta när man väl börjat. Så långt tjejernas omdöme, killarna var inte lika imponerade men inte helt aviga heller. Förhoppningsvis hinner vi köpa hem några extrapåsar innan säsongen tar slut.”
glögg glögg Test av Ekologisk, Alkoholfri Glögg (Saturnus)
Betyg: 4 / 5 (se saturnus.se för mer info)
Barnfamilj.se: “Kort sagt: drycken smakar som förväntas av en god glögg och den uppskattades av familjens alla glöggdrickare.”
tomteskallar tomteskallar Test av Tomteskallar (Bubs)
Betyg: 3 / 5 (se bubs.se för mer info)
Barnfamilj.se: “Dessa julskallar kommer knappast upp i nivå med originalet. Som godis är det dock helt OK, även om det märktes att hallonknäck-bitarna var mer efterfrågade än julmust-bitarna.”
polkakola polkakola Test av Polkakola (Konfekta)
Betyg: 4 / 5
Barnfamilj.se: “Inga konstigheter: hård kola med god smak av polkagris. Väldigt uppskattat av hela familjen.”
pepparkakskola pepparkakskola Test av Pepparkakskola (Konfekta)
Betyg: 1 / 5
Barnfamilj.se: “En av familjemedlemmarna ville inte smaka kolan, en tyckte att den smakade pepparkaksdeg och de två övriga spottade ut sina kolor direkt. Detta är inget vi kommer att köpa hem fler gånger.”
iskonfekt iskonfekt Test av Iskonfekt (Friedel)
Betyg: 3 / 5
Barnfamilj.se: “Dottern älskar vissa sorter av fabrikstillverkad ischoklad och hade det varit upp till henne så hade det nog blivit en 5:a i betyg här, men övriga familjemedlemmarna ratade godiset som upplevdes alltför konstlat. En smaksak, som med allt annat.”

Sammanfattning: En av julens roligheter är att testa de olika julprodukter som dyker upp i affärerna och kan man kombinera testet med andra familjesysselsättningar som t.ex. dekoration av julgran så blir det ännu skojigare. Detta test ska dock inte ses som några direkta fakta, alla har ju olika smak, utan detta är mest tänkt som familjens personliga minneslapp för att vi ska komma ihåg vad vi gillade och vilka fällor vi ska undvika vid kommande jular. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se