Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-01-09 (fredag)
9:e januari 2015 2015-01-09

Julens smörgåsgurka var grunden i fiskburgs-tallrikens tartarsås.

Barnfamilj.se:s Julblogg 2014 – 9:e januari 2015:

Vi trodde att vi avslutat de flesta resterna från julbordet, men det var innan vi upptäckte vårt löjligt stora förråd av smörgåsgurka i svalen. Inför varje jul köper vi en burk smörgåsgurka och en burk rödbetor “för säkerhets skull” men oftast är det ingen som efterfrågar dem.

För att minska gurklagret lite, och göra barnen glada, så beslöt vi oss för att göra en god tartarsås som serverades tillsammans med fiskburgare och pommes – vilket är en nyupptäckt favorit hos barnen.

Föräldrarna är inte lika förtjusta i fiskburgare men tröstade sig i stället senare på kvällen med en gammal julfilmsfavorit: “Die Hard 1“. Filmen må locka fram julkänslorna hos vissa vuxna men den är knappast lämplig för barnen – men allt måste ju inte vara det… trots att det är jul.

(Andra bloggar om: , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se