Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-06-10 (måndag)
bär 

En god, hemlagad müsli som smakar ännu bättre ihop med lite färska bär och naturell yoghurt.

2,5 dl havregryn
2,5 dl råggryn
2 dl kokosflingor
2 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl sötmandel
0,5 dl hasselnötter
0,25-0,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 dl honung
100 g torkade aprikoser (ca 14 st)
  1. Blanda havregryn, råggryn, kokosflingor, solrosfrön, linfrön, sötmandel och hasselnötter i en ugnsform.
  2. Blanda honung och rapsolja med så pass mycket vatten att blandningen blir lättflytande.
  3. Rör ner honungsvattnet i grynblandningen och rör runt tills allt är genomfuktigt.
  4. Rosta müslin i ca 200 grader i mitten av ugnen i 10-15 minuter, eller till den blivit torr och fått en fin färg. Rör runt då och då.
  5. Klipp aprikoserna i mindre bitar och blanda i dem i den färdigrostade müslin när den tagits ur ugnen.
  6. Låt müslin svalna och förvara den sedan i en tätslutande burk. Servera t.ex. tillsammans med färska bär och naturell yoghurt.

Sonen, 10 år: Han är inte så förtjust i vare sig müsli eller flingor, föredrar vaniljyoghurt.
Dottern, 12 år: Hon älskar denna hemmagjorda müsli och äter den gärna tillsammans med mjölk och russin.
Pappan: Han tycker inte om müsli utan föredrar cornflakes med sylt och mjölk.
Mamman: “Mums, detta var riktigt gott, i alla fall när det kombinerades med naturell yoghurt och bär. Annars är det på gränsen till för sött, men det går ju att justera.”

Kommentar: Både mamman och dottern tycker om hemlagad müsli men har lite olika önskemål när det gäller sötheten samt russinens vara eller icke vara. Efter att ha testat sig fram och finjusterat mängderna ett antal gånger så är båda överens om att receptet ovan är den bästa kombinationen. 😀

(Andra bloggar om: , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se