Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-03-25 (måndag)
ugnspäron kokospäron mandelpäron

En snabb, enkel och god vardags-dessert för fyra personer, klar på 25 minuter.

4 st päron, väl mogna
½-1 dl kokosflingor
½-1 dl mandelspån
lite smör (att smörja formen med)
2-3 dl vispgrädde (till servering)
  1. Skölj och skala päronen. Dela frukterna i fyra delar, kärna ur och skiva dem.
  2. Fördela hälften av päronskivorna i en liten, smord ugnsform och strö kokosflingor över.
  3. Fördela resten av päronskivorna ovanpå och toppa med ett lager mandelspån.
  4. Baka päronskivorna i övre delen av en 200-225-gradig ugn i 10-15 minuter, eller tills mandeln fått fin färg och päronen är genommjuka.
  5. Servera kokos- & mandelpäronen med en klick vispad grädde.

Sonen, 10 år: “Jag äter inte päron.” Sonen nöjde sig med våfflor, grädde och sylt: det är ju trots allt Våffeldagen.
Dottern, 12 år: “Jättegott!”
Pappan: “Det var gott, fungerade med både kokosen och mandeln.”
Mamman: “De varma, mjuka päronen passade väldigt bra ihop med kokosen och de lite tuggiga madelspånen. Grädden var pricken över i:et.”

Kommentar: Ibland är man sugen på något litet sött efter maten men vill varken lägga flera timmar på det eller nöja sig med en frukt. Då passar denna fem-ingrediens-dessert alldeles utmärkt. Vill man däremot göra det hela lite festligare så kan man koka päronen i sockerlag först och sedan använda sig utav en toscasmet men då är det helt plötsligt inte längre något snabbt och lätt. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se