2011-02-09 (onsdag)
En välfylld kycklingbaguette med skivade grönsaker och citronfraîche.
1 bit | baguette |
ca 50 g | grillad kyckling i bitar |
1 st | avokado |
1 st | tomat |
½ st | rödlök |
1 st | salladsblad |
2 msk | crème fraîche |
½ msk | pressad citron |
lite | salt |
lite | svartpeppar, malen |
- Skölj och skiva tomaten. Hacka några av skivorna till fraîchen.
- Skala rödlöken och skiva halvan tunt. Spara en bit som hackas till fraîchen.
- Dela, kärna ur och skala avokadon. Skiva den ena halvan och mosa den andra till fraîchen.
- Gör citron-fraîche: Blanda creme fraiche, citronsaft, tomat- och lökhack, avokadomos och kycklingbitar. Smaka av med salt och peppar.
- Gör en skåra i baguetten och fyll den. Lägg först salladsbladet (avsköljt och torrt), varva sedan skivor av avokado, lök och tomat. Avsluta med att klicka över kyckling/citron-fraîchen.
- Servera baguetten som den är eller vira in den i smörgåspapper och folie och ta med i matlådan eller picknick-korgen.
Mamman: “Mmmm… supermumsigt. Citron-crème fraîche och avokado/rödlök/tomat tillsammans med kyckling är verkligen en svårslagen kombination.”
Kommentar: Kanske inte världens vackraste baguette, då den mosade avokadon ger citron-fraîchen en konstig mintgrönaktig ton, men en av mina absoluta favorit-baguetter. 😀 Fungerar lika bra i matlådan som på utflykten som att njuta av hemma när man är lite extra hungrig.
(Andra bloggar om: mat, lunch, baguette, kyckling, avokado, utflyktsmat)