2011-01-17 (måndag)
Kryddiga skinkbitar med potatis och skysås. Klart på ca 50 minuter.
4-6 st | skinkinnanlår |
Chili Mexicansk grillkrydda, Kockens (eller annan mex-grillkrydda) | |
salt | |
smör/rapsolja (att steka i) | |
2 st | gula lökar |
1 st | röd paprika |
Skysås: | |
några dl | vatten |
1 st | köttbuljongtärning |
ev. extra salt | |
Tillbehör: | |
potatis | |
blandad sallad |
- Skala och koka potatisen.
- Skala och skiva löken, skölj och skiva paprikan. Stek löken i lite smör. Tillsätt paprikan efter ett tag och stek tills allt är lagom.
- Samtidigt som löken steks: Putsa till och torka köttbitarna. Krydda dem med mexkrydda och salt på båda sidorna.
- Stek köttet i lite smör i ett annat stekjärn några minuter per sida tills det får fin färg. Tag sedan köttet ur stekjärnet.
- Koka ur kött-stekjärnet med lite vatten. Tillsätt köttbuljongtärningen samt ev. lite extra salt. Låt koka några minuter. Sila upp skyn strax innan serveringen.
- Servera mexskinkorna med kokt potatis, skysås, den stekta lök/paprika-blandningen samt sallad.
Sonen, 8 år: “Gott kött!” Ersatte den stekta paprikelöken mot hackad, rå paprika. Allt annat fick mer än godkänt.
Dottern, 10 år: Instämmer helt med sin bror.
Pappan: Tyckte om allt, t.o.m. köttet, trots att det inte smakade “Piffi” som det brukar.
Mamman: “Jättegott! Trevligt med lite nya smaker och väldigt gott med stekt lök och skysås för en gångs skull.”
Favorit-i-repris-kommentar: Detta var ytterligare ett sätt att tillreda ett skinkinnanlår på. Andra sätt där de serveras med kokt potatis hittar ni här: “Skinkinnanlår med kokt potatis och brunsås“ och “Skinkinnanlår med kokt potatis, KELDA gräddsås och purjolök“.