2010-08-30 (måndag)
Förslag på en frukost med havrefras, yoghurt och solrosfrön.
1 port. | Havrefras |
lite | naturell yoghurt (eller mjölk) |
lite | solrosfrön (eller blåbär) |
- Häll lite naturell yoghurt i en skål.
- Fyll på med Havrefras och toppa med lite solrosfrön.
Sonen, 8 år: Tycker om både Havrefras och naturell yoghurt. Hoppar dock över fröna.
Dottern, 9 år: Hoppar över yoghurten och äter sina Havrefras med mjölk i stället. Fröna äter hon bredvid.
Pappan: Även pappan föredrar mjölk till sina Havrefras. Solrosfröna byter han ut mot tinade blåbär.
Mamman: “Mumsigt. Tycker speciellt om variationen det blir när lite av havrefrasen mjuknat i yoghurten. Solrosfröna är pricken över i:et.”
Kommentar: Havrefras lär vara en av de nyttigaste frukostflingorna så det var ju skoj att hela familjen tyckte om dem, var och en på sitt sätt. 🙂 Passar lika bra till frukost som till mellanmål.
Se även familjens tester av diverse barnflingor och Kellogg’s Special K.
(Andra bloggar om: mat, frukost, flingor, Havrefras, Quaker, barnfamilj)