Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-05-17 (söndag)
mangosås

En fruktigt söt creme fraiche-sås med sting i.

1 st mango
2 dl crème fraîche
ca 1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar, malen
sambal oelek
  1. Ta bort skalet och kärnan från mangon. Dela fruktköttet i små bitar och kör ett tag i en mixer.
  2. Häll även i crème fraîche och tillräckligt med vispgrädde för att det ska bli en lagom rinnig sås. Mixa ett tag.
  3. Smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.
  4. Häll upp såsen i en skål och servera till fisk- eller grillrätter.

Sonen, 6 år: Är inte så glad för varken mango eller såser så han ville inte ens smaka den.
Dottern, 8 år: “Den var jättegod.” Hon testar en liten klick till att börja med men öser upp lite extra efter ett tag. Godkänd m.a.o.
Mamman: “Mycket god sås som smakar sött av mangon men samtidigt är väldigt krämigt stark. Ett lyckat experiment.”

Kommentar: Använder man sig av en mixer så är detta väldigt lätt fixat. Såsen blir nog bra även utan mixer, man får bara se till att hacka mangon i så små/stora bitar man vill ha den. Som vanligt så påminner jag om att sambal oelek är ganska starkt, så börja med en liten klick och öka på efterhand som ni smakar av.

Uppdaterad 2009-05-18: Vi serverade mangosåsen tillsammans med inbakad laxfilé, vilket blev väldigt gott.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se