Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-03-20 (torsdag)
potatis tacopotatis

Mycket god men omständig lunch till en person. Tar ca 35-40 minuter.

ca 3 st potatisar, ganska stora
lite flytande Milda
lite salt
lite taco bordskrydda, Santa Maria
t.ex. ugnsstekta kotletter (se recept)
blandad sallad
chilisås, Felix
  1. Skala potatisarna och skär dem i halvtjocka skivor, torka av dem med en bit hushållspapper.
  2. Bred ut ca hälften av potatisarna, bredvid varandra, i ett stekjärn och stek dem några minuter per sida i lite flytande Milda. (De ska vara gyllenbruna och knapriga på ytan och mjuka inuti.)
  3. Lägg upp dem ett och ett bredvid varandra på ett fat med hushållspapper på. Salta och krydda, vänd och krydda igen. (Stek undertiden resten av potatisen.)
  4. Servera de råstekta potatisarna tillsammans med en bit kött, chilisås och valfri sallad.

Sonen, 5 år: Vill inte ha någon potatis. Äter endast lite kött.
Dottern, 7 år: Tycker om allt, men är inte så hungrig och åt därför inte så mycket.
Mamman: “Mmmm… Mycket gott! Synd bara att det är så omständigt att göra, annars hade vi haft detta oftare.”

Kommentar: Kanske ingen rätt som man bjuder hela familjen på. Eftersom man steker potatisskivorna en och en så hinner de bli kalla innan alla hunnit få något.

På bilden syns mängden potatis som får plats samtidigt på vårt stekjärn, dvs ca 16 potatisskivor eller 1½ relativt stor potatis. Till en person så får man nog räkna ca 30 skivor, beroende på tillbehör och hur hungrig man är naturligtvis.

Man kan även servera potatisarna som lite matigare snacks där man häller upp lite tacokrydda på ett fat och doppar potatisarna efterhand som man äter dem. Mumsigt.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se