2007-05-20 (söndag)
Goda grönsaker som passar bra till en kötträtt m. potatistillbehör.
lite | smör (att steka i) |
2 st | morötter, stora (ev. en extra om någon vill äta de råa istället) |
1 st | zucchini |
- Skölj, skala och strimla morötterna.
- Skölj och strimla zucchinin.
- Fräs morötterna i ett stekjärn med lite smör i. Lägg även i zucchinin efter någon minut och stek några minuter till. Låt de bli halvmjuka och söta i smaken, men inte sliddriga.
- Servera grönsakerna till t.ex. stekta kotletter och hasselbackspotatis.
Sonen, 4 år: Smakar inte, utan nöjer sig med råa morotsstavar.
Dottern, 6 år: Även hon håller sig till de råa morotsstavarna.
Pappan: En av de få grönsaksblandningar som han frågar efter. Gott betyg.
Mamman: “Mycket gott och sött.”
Favorit-i-repris-kommentar: Samma recept på grönsaksfräs som vi använde 2006-11-30. Jag vill dock ha receptet som en egen post bland salladerna. Har även testat den tillsammans med pommes och andra potatisrätter, alltid med samma goda resultat.