Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-09-15 (fredag)
Ugnskotletter

Mindre os och saftigare kött än om man steker det i stekjärn, tar ca 50 minuter.

6 st kotletter
flytande Milda (att smörja in formen med)
Grillolja allround, Santa Maria
Allroundkrydda, Santa Maria
potatis (till 4 personer)
1 st KELDA klassisk gräddsås (2,5 dl)
1/2 st gurka
1 st tomat
  1. Skölj, torka och snitta kotletterna.
  2. Lägg kotletterna i en insmord ugnsform.
  3. Häll över lite grillolja och smeta in kotletterna ordentligt, vänd dem och upprepa. Krydda med allroundkryddan, ena sidan räcker.
  4. Stek kotletterna mitt i ugnen i 225 grader i ca 35 minuter, vänd ej.
  5. Skala och koka potatisen.
  6. Skölj och dela grönsakerna.
  7. Servera kotletterna med kokt potatis och sallad.

Sonen, 4 år: Äter inte så mycket potatis och gurka, desto mer kött. Tycker konstigt nog om såsen. Brukar inte vilja smaka den ens.
Dottern, 5 år: Äter mycket potatis, kött och tomater. Tycker konstigt nog inte om såsen. Brukar tycka om de flesta såser.
Pappan: Överförtjust eller utsvulten, svårt att hinna se. Maten försvinner i ett huj.
Mamman: “Mycket gott och saftigt kött. Allt annat var också gott.”

Kommentar: Testade en ny krydda: Allroundkrydda från Santa Maria. Den var inte dum alls. OBS! Det var inte fatet på bilden som jag stekte kotletterna i.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se