Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2006-06-08 (torsdag)
Lindström

Lite mer omständig än vanlig färsbiff, men godare.

potatis (till 4 pers.)
ca 400 g blandfärs
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1½ dl vatten
1 st ägg
1½ tsk salt
1½ krm vitpeppar
1 msk gul lök, finhackad
——–
2 msk gul lök, finhackad
1½ dl inlagda rödbetor, fint hackade
2 msk ättiksgurka, hackad
margarin (till stekning)
ca ½ st köttbuljongstärning
1/4 st gurka
1 st tomat
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Hacka lök, rödbetor och ättiksgurka.
  3. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten. Låt svälla minst 10 min.
  4. Rör ner ägg, salt, peppar och 1 msk lök.
  5. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel tills allt är väl blandat. (Arbeta inte färsen för mycket, då blir den seg.)
  6. Blanda i rödbetor, ättiksgurka samt 2 msk lök.
  7. Forma 8 st biffar (1 dl färs/biff) och lägg dem på en vattensköljt skärbräda.
  8. Bryn fettet i en stekpanna. Stek några biffar i taget, några minuter på varje sida.
  9. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky efter första omgången biffar. Tillsätt köttbuljongtärningen när skyn kokar och smaka ev. av med mer salt och peppar.
  10. Skölj och dela gurka och tomat till salladen.
  11. Servera biffarna med den kokta potatisen och salladen.

Sonen, 3 år: Äter mycket potatis med kaffegrädde samt en del gurka. Smakar inte ens biffen.
Dottern, 5 år: Äter mycket potatis och grönsaker. Smakar biffen men tycker inte om den.
Pappan: En av hans favoriträtter.
Mamman: “Mycket, mycket gott.”

Kommentar: Föräldrarna tycker verkligen om denna mumsiga rätt som tar ca 1 timme och 40 min att tillaga.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se