Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-12-11 (tisdag)
texassteak stek

Stora, saftiga köttbitar serverade med ris och broccoli. Klart på ca 45 minuter.

2 st texassteak, stor (stek av nötkött)
lite flytande Milda
lite Mexicansk Grillkrydda Chili, Santa Maria
——-  
  jasminris (till 4 pers.)
broccolibuketter, frysta, Findus (till 4 pers.)
soja, Kikkoman
(ketchup)
(chilisås)
  1. Koka riset.
  2. Stek köttet på ett stekjärn i lite flytande Milda. Vänd inte för ofta. Krydda ganska rikligt med grillkryddan. (Den är inte så het som man kan tro.) Vira ev. in köttet i aluminiumfolie och låt det ligga och dra sig ett tag innan serveringen.
  3. Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
  4. Servera stekarna med jasminris, soja och kokta broccolibuketter.

Sonen, 5 år: Äter en hel del ris med ketchup samt kött och gurka. Ganska nöjd.
Dottern, 7 år: “Jag är inte så sugen på kött.” Inte så glad för vare sig köttet eller riset, fastän hon fick ketchup till. Åt dock en del broccoli och gurka.
Pappan: Verkade nöjd, iallafall efter att han fått en mör och god köttbit istället för den sega rackaren han först fiskat upp.
Mamman: “Mycket gott kött, som dock kunde varit lite mer kryddat. Passade väldigt bra ihop med jasminriset, men chilisåsen var en felsatsning. Kikkoman soja är ett måste på jasminris.”

Kommentar: Köttet hade väldigt ojämn kvalité. Vissa delar var möra och goda medan andra var lite väl sega.

(Andra bloggar om: , , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se