Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-06-10 (söndag)
linsgryta linser

God vegetarisk rätt som tar ca en timme att tillaga.

2 dl gröna linser
5 dl vatten
1 st gul lök
rapsolja (att steka i)
3 st tomater
4 dl kokosmjölk, 1 brk
2 krm curry
1 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
1 brk ananasringar, liten burk
lite salt
lite vitpeppar
—-
jasminris
2 st tomater
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj linserna och koka upp vattnet.
  3. Lägg i linserna och låt de koka i 15 minuter. Häll sedan av vattnet.
  4. Hacka löken och fräs den i oljan.
  5. Hacka tomaterna fint.
  6. Tillsätt kokosmjölken, curryn, tomaterna, tomatpurén, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp.
  7. Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka ca 10 minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Skölj och hacka tomaterna.
  10. Servera grytan till riset och tomathacket.

Sonen, 4 år: Smakade inte.
Dottern, 6 år: Smakade inte.
Pappan: “Den var väl helt OK. Ananas kan man ha till allt, utan den hade det blivit torrt. Det ska helt klart vara jasminris till det. Hade blivit tråkigt med vanligt ris.”
Mamman: “Mycket god, tycker verkligen om linssmaken. Denna grytan var lite matigare än andra vegetariska rätter. Saknade inte köttet, som jag annars brukar göra.”

Kommentar: Jag utgick från receptet “afrikansk gryta” på vegomums.com och minskade curryn samt uteslöt bananerna och nötterna. Förutom en mindre curry-incident (välte ut burken så en hel del hamnade mellan spis och arbetsbänk) så var det en enkel rätt att tillaga, tog nästan på sekunden en timme.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se