Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-02-17 (lördag)
Kasslergratäng_01 Kasslergratäng_02

Populär bjudrätt som tar ungefär två timmar att tillaga.

ca 500 g kassler, i små tärningar
ca 13 st potatis, normalstora
1 st gul lök
salt
svartpeppar, grovmalen
2-3 dl vispgrädde
——–
några cocktailtomater
1/2 st gurka
baguetter
Lätta (till baguetterna)
  1. Skala och skiva potatisen.
  2. Skala och grovhacka löken
  3. Varva potatis, lök, kasslertärningar och kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager potatis samt kryddor.
  4. Häll över grädden.
  5. Gratinera i ugn i ca 50 min i 225 grader.
  6. Skölj och skiva gurka / halvera cocktailtomaterna.
  7. Servera kasslergratängen med salladen och baguetter.

Sonen, 4 år: Tycker inte om gratänger. Får istället stekta kasslertärningar, kokt potatis med vispgrädde och gurka. Det äter han massor av.
Dottern, 5 år: Äter inte heller gratäng. Äter stekta kasslertärningar, kokt potatis utan vispgrädde samt gurka och tomat.
Pappan: En av hans favoriträtter.
Mamman: “Väldigt gott. En av mina favoriträtter också.”

Kommentar: Mycket god mat som blir ännu godare dagen efter. Synd att vi aldrig lyckas få så mycket rester.

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se