Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2018-04-09 (måndag)
pytt-i-panna vegetarisk pytt Quornpytt

Test av Quorn Ovo-Vegetarisk Pytt med tillbehör, för en enkel, köttfri middag för två personer.

1 st Quorn Pytt (Quorn, 600 gram = 2 portioner)
Tillbehör:
stekt ägg
skivade, inlagda rödbetor
blandad sallad

Tillagningsanvisningar enligt förpackningen:
På Spisen: Hetta upp 1 msk olja i en medelvarm stekpanna. Stek den djupfrysta Quorn Pytten på hög värme i 4 minuter, sänk till medelhög värme och tillaga i ytterligare 4 minuter. Rör om ofta.
Mikrovågsugn: Lägg den djupfrysta Quorn Pytten i en mikrovågssäker skål. Tillaga på full effekt i 5 minuter, rör om, tillaga i ytterligare 4 minuter. Låt stå 1 minut före servering.
Alla spisar och ugnar är olika, detta är endast riktlinjer. Kontrollera att produkten är genomvarm före servering.

Kommentar: Då det endast är tjejerna i familjen som är intresserad av att testa vegetariska helfabrikat så passade det bra att det fanns två (väldigt mättande) portioner i en påse Quorn-pytt. 🙂

Dotterns första intryck var att Quorn-bitarna var alltför salta men när måltiden var över så var det samlade intrycket att detta var en pytt som mycket väl kan tänka oss att köpa igen. Inte riktigt lika god som Findus Oxpytt men inte dum alls och trevlig som variation när man vill ha något snabbt och lättlagat.

Uppdaterat: Sedan detta inlägg postades så har denna pytt inhandlats och avnjutits åtskilliga gånger, speciellt av dottern som numera ser detta som sin favoritpytt. Tydligen hade vi fått tag på ett “måndagsexemplar” första gången och de följande påsarna har inte alls varit lika salta.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se