2017-07-23 (söndag)
En matig och väldigt god smörgås som passar lika bra till frukosten som till en lätt lunch eller ett rejält mellanmål.
1 st | ciabatta (här: Dafgårds) |
2 st | salladsblad |
40-50 gram | ugnsstekt / grillad kyckling i bitar |
½ st | liten rödlök, skivad |
½ st | tomat, skivad |
lite | aioli |
- Grädda ciabattan enligt anvisningar på förpackningen och dela den i två delar.
- Bred aioli på brödskivorna och toppa båda med salladsblad.
- Fördela tomat, lök och kyckling på bottenskivan och lägg den andra brödskivan ovanpå.
- Servera.
Kommentar: Vitlök och rödlök passar bra till denna uppskattade kycklingsmörgås som, efter att vi “upptäckt” frysdiskciabattan, blivit något av en frukost-favorit här hemma. Svårt att inte lyckas med nygräddat bröd och goda råvaror. 😀
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, ciabatta, smörgåsar, frukost)