Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-10-04 (tisdag)
  äppelremsor i kanel

Ett alternativ till den vanliga vetebullen så här på Kanelbullens dag.

några äpplen (1 normalstort äpple ger ca 2 kanelbullar, se bild ovan)
lite smör
lite kanel
äppelskalare
bullformar
  1. Skala äpplena.
  2. Fortsätt att skala av remsor, ca 10 cm långa, av äpplet.
  3. Pudra lite kanel över äppelremsorna och fräs dem ett kort tag i ett stekjärn med smör så att de blir mjuka och böjliga. Låt dem sedan svalna lite.
  4. Bygg ihop en kanelbulle med hjälp av remsorna. Börja med de kortare bitarna och arbeta dig runt till de längre
  5. Lägg bullen i en bullform och värm den eventuellt lite i ugn, ca 10 min i 200 grader.
  6. Serveras som den är eller tillsammans med vaniljsås.

Pappan: “Imponerande. Smakar som äppelpaj.”
Mamman: “Både snygga och goda, om jag får lov att säga det själv.”

Kommentar: Två bullar (d.v.s. ett ganska stort äpple äpple) tar ca 25 minuter att tillaga. Om man vill så kan man värma dem i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader. De går även bra att tillaga på förhand och förvara i kylen tills de ska värmas och serveras.

Ett hälsosammare alternativ till kanelbullen om man försöker att hålla sig borta från socker och vetemjöl. Däremot så drar äpplena till sig en hel del smör och blir därför inte den mest kalorisnåla desserten. Gott är det i alla fall. 😀

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se