Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-09-15 (torsdag)
råkostsallad rödbetssallad

God och nyttig råkostsallad

1 st rödbeta (råriven: ca 80 g)
1 st morot, normalstor (råriven: ca 100 g)
½ st kålrot (råriven: ca 75 g)
en bit vitkål (råriven)
lite rapsolja
lite vitvinsvinäger
lite salt
lite svartpeppar, malen
  1. Skala och råriv rödbetan, kålroten och moroten och lägg i en stor skål tillsammans med lite råriven vitkål.
  2. Häll över lite rapsolja, vitvinsvinäger, salt och peppar efter tycke och smak.
  3. Blanda väl och servera som en vanlig sallad.

Sonen, 14 år: Sonen är inte så förtjust i sallader, speciellt inte när de har en stickande lukt och rosa/lila färg.
Dottern, 15 år: Dottern älskar sallader men hon ansåg inte att detta kunde räknas som en sallad.
Pappan: “Inte dumt, men jag föredrar inlagda eller ugnsstekta rödbetor.”
Mamman: “Mmm… jättegott. Vanliga råkostsallader är trevliga som de är men om man tillför rödbetor så blir de ännu godare.”

Kommentar: Denna sallad serverades till en lövbiff- och pommesmiddag och sedan även till kassler- och rotfruktspytt dagen efter. Förvarar man den i en lufttät behållare i kylen så kan man förvara salladen ganska många dagar. Den tid man “förlorar” på att råriva allt vinner man m.a.o. tillbaka flera gånger om senare i veckan. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se