Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-12-18 (onsdag)
julknäcke julknäckebröd

Test av två sorters julknäckebröd: ett från Wasa och ett från Leksands

Wasa Julknäcke (Betyg: 2/5)
(Smaksatt med fänkål, anis och koriander)
Mamman: “Knäckebrödet såg ljust och milt ut men både doft- och smakmässigt så var det förvånansvärt kraftfullt. Är man väldigt förtjust i ovanstående smaker så kan man kanske uppskatta det… men personligen så gjorde jag det inte. Trots tester med olika pålägg så fick jag konstatera att “bismaken” inte gick att dölja och därför var detta helt enkelt ingen knäcke för mig.”
Leksands Julknäcke (Betyg: 4/5)
(Smaksatt med kryddpeppar och nejlika)
Mamman: “Mmm… ett kryddigt knäckebröd som jag var lite skepiskt till till en början men som fungerade överraskande bra tillsammans med lite mer smakrika pålägg. Ibland blir ett plus ett tre, så att säga. Ett välkommet tillskott på julbordet.”

Kommentar: Ingen i denna familj hade hört talas om julknäcke förut och det visade sig att tre av familje-medlemmarna var väldigt nöjda med det och visade inget intresse alls för mammans nyinköp. Mamman var i alla nyfiken och kunde efteråt dra slutsatsen att det är stor skillnad på “julknäcke” och “julknäcke” samt att det kan vara riktigt gott med ett lite kryddigare knäcke under pålägget. Kanske inget vi “måste” ha till julbordet, men gärna (om det är rätt sort). 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se