2009-02-02 (måndag)


Vispad grädde med smak av smälta Dumlekolor.
ca 20 st* | Dumlekolor |
3 dl | vispgrädde |
- Dela Dumlekolorna i mindre bitar.
- Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka. Använd gärna en termometer.
- Rör ner kolorna i grädden och rör tills de smält.
- Kyl av grädden och låt den stå i kylskåpet, helst över natten.
- När Dumlegrädden är helt genomkall vispas och används den som vanlig vispgrädde.
Sonen, 6 år: “Nams! Det var jättegott! Kan vi få lite till i en liten skål?”
Dottern, 8 år: “Jag vet inte vad jag tycker om det. Det smakar socker och grädde. Jo, det var nog gott.”
Mamman: “Sött, gräddigt och med en tydlig Dumle-smak. Mycket gott.”
Kommentar: Jag och barnen tog ett litet smakprov på fluffet, som jag tänkt använda som garnering på chokladmuffins lite senare. Man ska även kunna använda grädden i/på tårtor m.m. Någon som har fler förslag på vad man kan använda Dumlefluff till?
*Receptet på Dumlefluff varierar beroende på var man läser det (väldigt populärt på flera föräldraforum) men det verkar vara ca 180 g Dumle till 3 dl vispgrädde som är vanligast. Jag köpte därför en påse på 220 g så det blev några kolor över. 🙂
(Andra bloggar om: recept, Dumle, fluff, tillbehör, garnering, efterrätt, barn)
Kanske att klicka över en fin kladdkaka som då blir mer tårtlik? Jag måste genast testa fluffet..
Det där lät riktigt mumsigt. Vilken idé. Jag har inga fler förslag på vart man kan ha det med på muffins eller i tårta lät riktigt smarrigt.
Man kan kanske ha det till glass och maränger (istället för chokladsås)?
oj! intressant!! dumlefluff – bara namnet. 🙂 Jag skulle ha det i magrängsviss med maränger och skivad banan. kanske lite vaniljglass också. Perfekt på barnkalas.
Ohh! Det där låter underbart gott.. måste provas nån gång.. till något.. *hihi*
Tack för tipset!
Ja, dumlesviss…vilken strålande idé.
Jag har läst om fluff tidigare men inte riktigt vetat vad man kan ha det till…måste nog testa, det verkar intressant. Är det “tung” smak? Blir man less efter ett tag?
Emma,
Ja, jag tycker nog att den är ganska mäktig. Man tröttnar på det gräddiga efter ett tag men det är nog bara bra. Inget man bör sitta och vräka i sig kanske.
Oj,oj.oj det där såg gott ut!
Åsa,
Ja, det var inte dumt alls. 🙂
wowo vilken grej. det skulle jag aldrig kommit på.