2009-01-01 (torsdag)
Liten lyxig förrätt att bygga upp aptiten med.
några | frysta räkor med skal |
lite | caviar, röd stenbitsrom |
1 st | avocado |
några | Dollarfranska-skivor |
- Tina och skala räkorna.
- Halvera, gröp ur och mosa avocadon.
- Skär bort kanterna på brödet. Rosta och halvera brödbitarna.
- Bred brödet med avocadosmöret, lägg på några räkor.
- Toppa med en klick stenbitsrom.
Sonen, 6 år: Var inte intresserad, mådde inte så bra.
Dottern, 8 år: “Mums!” Mycket glad för både räkor och avocados, hon tyckte dock att det räckte med två räkor per snitt. Caviarn hoppade hon över.
Pappan: Allergisk mot räkor.
Mamman: “Jättegott! Även jag älskar räkor och avocados, jag vill dock gärna ha en klick caviar på mina snittar.”
Kommentar: Dottern hade efterfrågat räkor för några dagar sedan och därför tyckte vi att det var en bra idé att servera dem som förrätt på nyårsafton. Mycket uppskattat, i alla fall av tjejerna.
Huvudrätten på nyårsmenyn blev även i år dragonkycklingfilé, hasselbackspotatis och béarnaisesås, vilket alla var nöjda med.
Äter man inte den mosade avocadon direkt så bör man nog blanda i lite pressad citron för att förhindra att den mörknar.
(Andra bloggar om: mat, recept, förrätt, snittar, räkor, barn, familj, nyår)