Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-12-28 (söndag)
äggsmör smör

Gott tillbehör till Karelska piroger.

några ägg, hårdkokta
lite smör, rumstempererat
lite salt
  1. Hacka de hårdkokta äggen genom att exempelvis köra dem tre gånger genom en vanlig äggskivare, på olika håll.
  2. Rör smöret mjukt och blanda det med ägghacket.
  3. Smaka av med salt.

Kommentar: Detta smör är mycket gott tillsammans med Karelska piroger, vars recept kommer i morgon. Kanske finns det andra rätter som smöret passar till? Dottern tyckte i alla fall att det passade väldigt bra som ensamt pålägg på en vetekaka.

Hur mycket smör och ägg man ska ha beror på tycke och smak och på hur mycket äggsmör man behöver. Jag utgick från 4 st ägg, 50 gram smör och ½ tsk salt, men det blev alldeles för salt och en aning för smörfattigt. Fick därför öka på mängden ägg och smör vilket resulterade i alldeles för mycket äggsmör. Ett tips: håll igen på saltet.

Uppdaterad 2008-12-30:Recept på Karelska piroger

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se