2008-11-06 (torsdag)
Recept på ett gott grönsakstillbehör som blir klart på 20-25 minuter.
1 nät | brysselkål (500 g) |
salt | |
vatten | |
smör |
- Ansa brysselkålen genom att ta bort fula blad och lite av stammen.
- Koka upp lättsaltat vatten och låt kålen koka i ca 7 minuter.
- Håva upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper ett litet tag.
- Smält rikligt med smör i ett stekjärn. Stek brysselkålen på medelvärme i några minuter utan att de tar färg.
- Servera som grönsakstillbehör till middagar och luncher.
Sonen, 6 år: Smakade motvilligt på en bit men tyckte inte om den.
Dottern, 7 år: “Wow! Jätteärtor!” Smakade men tyckte inte om den.
Pappan: “De är för beska.” Inte heller han tyckte om brysselkålen.
Mamman: “Inte dumt alls. Smörstekt är betydligt godare än enbart kokt.”
Kommentar: Att variera grönsakerna vi har vid middagarna är inte lätt. Jag hade ingen förhoppning om att någon förutom jag skulle tycka om brysselkålen och jag hade rätt. Nu vet de i alla fall hur brysselkål smakar.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, brysselkål, grönsaker, tillbehör)
Mm, gud vad gott det där såg ut, nu blev jag panikhungrig!
Åh vad gott det lät. Jag är tokig i brysselkål, eller alla kålsorter egentligen. Detta ska provas.