Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-11-06 (torsdag)
smör brysselkål

Recept på ett gott grönsakstillbehör som blir klart på 20-25 minuter.

1 nät brysselkål (500 g)
salt
vatten
smör
  1. Ansa brysselkålen genom att ta bort fula blad och lite av stammen.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och låt kålen koka i ca 7 minuter.
  3. Håva upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper ett litet tag.
  4. Smält rikligt med smör i ett stekjärn. Stek brysselkålen på medelvärme i några minuter utan att de tar färg.
  5. Servera som grönsakstillbehör till middagar och luncher.

Sonen, 6 år: Smakade motvilligt på en bit men tyckte inte om den.
Dottern, 7 år: “Wow! Jätteärtor!” Smakade men tyckte inte om den.
Pappan: “De är för beska.” Inte heller han tyckte om brysselkålen.
Mamman: “Inte dumt alls. Smörstekt är betydligt godare än enbart kokt.”

Kommentar: Att variera grönsakerna vi har vid middagarna är inte lätt. Jag hade ingen förhoppning om att någon förutom jag skulle tycka om brysselkålen och jag hade rätt. Nu vet de i alla fall hur brysselkål smakar.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se