Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-10-17 (fredag)
ugnsrostade rotfrukter

Goda, ugnsstekta rotfrukter som blir klara på 1-1½ timme.

ca 8 st potatisar, ganska stora
2 st gula lökar
2 st morötter, stora
2 st palsternackor, stora
½ st kålrot
½ st rotselleri
(raps)olja
salt
svartpeppar, malen
  1. Skala och skär potatisarna och lökarna i klyftor.
  2. Skala och skiva morötterna och palsternackorna. Halvera dem eventuellt.
  3. Skala och gör stavar av kålroten och rotsellerin.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll på lite olja och krydda med salt och peppar. Blanda väl.
  5. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 40 minuter. Rör runt några gånger under tiden. Tillsätt eventuellt mer olja och kryddor.
  6. Servera de ugnbakade rotfrukterna med t.ex. lite kött och någon sås.

Sonen, 6 år: Vägrade att smaka.
Dottern, 7 år: Smakade glatt på allt men det var bara potatisen hon tyckte om. Den tyckte hon dock var jättegod.
Pappan: “Jag vet inte vad som är vad här, men gott är det.” Väldigt nöjd.
Mamman: “Detta var jättegott.”

Kommentar: Vi vuxna hade oxfärsbiffar och chilisås/lingon till detta, vilket är något jag verkligen kan rekommendera. Höstigt och gott.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se