Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-09-02 (tisdag)
kycklingklubbor bakpotatis

God kycklingmiddag som uppskattades av hela familjen.

3-4 st stora kycklingklubbor
lite Grillolja allround, Santa Maria
lite Grillkrydda, Santa Maria
lite flytande Milda
3-4 st bakpotatisar
salt
vispgrädde
hackad gul lök
smör
sallad eller andra grönsaker
  1. Tina kycklingklubborna om de är frysta. Skölj och torka dem med lite hushållspapper.
  2. Lägg kycklingarna i en stor skål och häll grillolja över. Gnid in dem och krydda rejält med grillkryddan. Låt de ligga och marineras i minst 30 minuter, vänd då och då.
  3. Smörj en ugnsform med lite flytande Milda. Lägg i kycklingarna med skinnsidan nedåt. Häll över resterna av marinaden. Ställ in i mitten av ugnen i 200 grader. Vänd dem efter ca 10 minuter. Häll eventuellt lite extra vatten i formen om det skulle behövas. Efter sammanlagt 30-40 minuter i ugnen så bör de vara klara. Kontrollera noga.
  4. Tvätta potatisarna och halvera dem. Pensla lite flytande Milda på dem och salta dem lätt. Baka potatisarna på ett galler i en ugnsform i mitten av ugnen i 225 grader ca 30-50 minuter, beroende på storlek.
  5. Servera kycklingklubborna tillsammans med de bakade potatisarna (som var och en får fylla med hackad lök, salt, grädde och/eller smör) samt någon form av sallad.

Sonen, 6 år: Älskar kyckling, speciellt det knapriga skinnet. Gnager i sig en hel del, dock inte en hel klubba. Äter även en hel del potatis och gurka.
Dottern, 7 år: Älskar bakad potatis. Tar dock inte så mycket kyckling.
Pappan: Tycker om bakad potatis men föredrar kycklingfilé framför klubborna, som han tycker smakar “tråkigt”. Skinnet tyckte han om i alla fall.
Mamman: “Väldigt gott!”

Kommentar: Killarna satt och gnagde i sig kycklingen direkt från benen medan tjejerna benade ur och delade sin kyckling i lagom bitar innan de började äta. Lättare och mindre kladdigt.

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se