Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-03-24 (måndag)
kassler potatis

God och omtyckt kasslermiddag, klar på ca 50 minuter.

potatis (till 4 pers)
6 st kasslerskivor
lite flytande Milda (att steka i + till såsen)
  (svartpeppar)
broccolibuketter, frysta, Findus
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
½ dl standardmjölk
soja, Collorit
(salt)
  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek kasslerskivorna några minuter på varje sida så att de får lite färg. Krydda eventuellt lite med svartpeppar.
  3. Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
  4. Tag upp kasslerskivorna från stekjärnet. Häll i 3 dl vatten i stekjärnet, rör runt och låt koka upp.
  5. Rör under tiden ihop lite flytande Milda och 2 msk vetemjöl i en kastrull.
  6. Häll över vattnet från stekjärnet till kastrullen under omrörning. Tillsätt ½ dl mjölk. Rör runt och låt puttra några minuter. Färga med en skvätt Colorit och smaka av med salt.
  7. Pressa potatisen med en potatispress.
  8. Servera den stekta kasslern med pressad potatis, brunsås och kokta broccolibuketter.

Dottern, 7 år: Älskar pressad potatis. Även kasslern och såsen tyckte hon om och åt mycket av. Broccolin hoppade hon över idag.
Pappan: Mycket nöjd med allt. Föredrar dock pressad potatis utan sås.
Mamman: “Mumsigt. Såsen var kanske ingen smaksensation, men den passade bra till kasslern.”

Kommentar: Pressa inte all potatis i förväg, den svalnar snabbt.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se